Izaberite stranicu

Za šta se upotrebljava alfa-lipoinska kiselina?

Koristi se kod dijabetesa, periferne polineuropatije (oboljenje perifernih nerava koje se karakteriše trnjenjem, grčevima, peckanjem), retinopatije (oštećenje očne strukture – retine), kardiomiopatije (oštećenje srčanog mišića), cerebralne ishemije (smanjena koncentracija kiseonika u mozgu), oboljenja srca i krvnih sudova (povećan nivo masti u krvi, ateroskleroza), trovanja metalima. Pošto se dobro usvaja i prolazi moždanu barijeru, koristi se i kod senilnosti, posle moždanog udara, kod Alchajmerove bolesti.

Kako deluje alfa-lipoinska kiselina?

Alfa-lipoinska kiselina je rastvorljiva i u vodi i u mastima i ima sposobnost da obnavlja antioksidanse u organizmu (vitamin C, vitamin E, glutation). Kada je otkrivena, proglašena je za vitamin, ali je posle ustanovljeno da se proizvodi u organizmu. Alfa-lipoinska kiselina je neizostavan sastojak u procesu oslobađanja energije u organizmu. Zahvaljujući antioksidativnom dejstvu štiti od nastanka oštećenja ćelija i tkiva u organizmu. Neki stručnjaci nazivaju alfa-lipoinsku kiselinu idealnim antioksidansom, jer deluje i na liposolubilne (koji se rastvaraju u mastima) i na hidrosolubilne (koji se rastvaraju u vodi) slobodne radikale. Lako se usvaja u ćelije i transportuje kroz ćelijske membrane. Takođe, vezuje i slobodne jone pa se koristi kod trovanja živom, olovom.

nervna

Šta kažu naučna istraživanja?

Alfa-lipoinska kiselina je registrovana već dugi niz godina kao lek u Nemačkoj za tretman periferne polineuropatije kod dijabetesa. U poslednjih nekoliko godina i u Srbiji je prisutna i registrovana kao lek, pa su samim tim njena lekovita svojstva i bezbednost višestruko proveravana i dokazana.

Kako se uzima alfa-lipoinska kiselina?

Alfa-lipoinska kiselina se stvara u zdravom organizmu, a nalazi skoro u svim namirnicama, u bubrezima, srcu, jetri, spanaću, brokoliju, pivskom kvascu, krompiru, šargarepi. Crveno meso se smatra za najbolji nutritivni izvor alfa-lipoinske kiseline. U namirnicama ova kiselina je vezana kovalentnim vezama i u tom obliku nije odmah iskoristljiva u organizmu, a njen sadržaj je veoma nizak.

Kao dodatak ishrani primenjuje se u dozama od 200mg do 1800mg. Uobičajeno, kod periferne polineuropatije 600mg dnevno, kod dijabetesa tip 2 gde još nije nastalo oštećenje perifernih nerava, korisno je preventivno je konzumirati u dozi od 200mg do 400mg dnevno. Pošto utiče i na smanjenje glikemije (nivoa šećera u krvi), treba povesti računa u početku da ne dođe do hipoglikemije (nizak nivo šećera u krvi) kod istovremene primene lekova za regulaciju šećera u krvi. Preventivno i zdravi ljudi mogu koristiti 200mg alfa-lipoinske kiseline dnevno, kao antioksidans (za regeneraciju E i C vitamina).

Važno je uzimati alfa-lipoinsku kiselinu 1 sat pre ili 2 sata posle jela i upotrebe mineralne vode, jer vezuje slobodne jone iz hrane i pića, pa se smanjuje količina koja se usvaja u organizam.

U kojim slučajevima se ne sme koristiti alfa-lipoinska kiselina?

Pošto se alfa-lipoinska kiselina normalno nalazi u organizmu i unosi hranom, ne postoje slučajevi kad se ne sme primenjivati.

Koja neželjena dejstva mogu da se jave pri primeni alfa-lipoinske kiseline?

U literaturi su opisani slučajevi pojave mučnine i osipa po koži posle upotrebe alfa-lipoinske kiseline.

Sa kojim lekovima istovremeno ne treba primenjivati alfa-lipoinsku kiselinu?

Kod istovremene upotrebe preparata hormona tireoidne žlezde – levotiroksina (Letrox, Euthyrox, Tivoral) i alfa-lipoinske kiseline potrebno je pratiti nivo hormona u krvi, jer može doći do promene.

Antioksidansi

Biocom Immune Supreme 240 kapsula

SKU 00476
5.660,00 RSD
In stock
1
Product Details

Učlanjenjem u Biocom možete ostvariti popust do 20% na proizvode, tj. umesto 5660,00 cena za ovaj proizvod je 4539,00. Kontaktirajte nas da se učlanite, učlanjenje je besplatno! 025-461-108, 062-156-5883, herbateria@gmail.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Immune Supreme

(Kompleks algi Spirulina i hlorela, sa sadržajem astaksantina)

Jedinstvena kombinacija: Čisti ćelije, hrani ih i štiti

Preparat deluje u tri faze: prečišćava i detoksikuje ćelije, zatim hrani ćelije sa 4000 vrsta revitalizujućih materija, a potom štiti ćelije, uz pomoć astaksantina.Snižava kiselost organizma i uspostavlja optimalan nivo pH vrednosti. Alge uzgajane na farmama, koje sadrže visok nivo hlorofila, sunčevom energijom hrane naše ćelije, Onesu idealna hrana i za vegetarijance, jer nadoknađuju sve esencijalne aminokiseline i masne kiseline, koje fale u vegetarijnskoj ishrani.

Preparat sadrži astaksantin, koji predstavlja najjači poznati antioksidant, koji svakodnevno proizvode alge. Ova materija je 20 puta jači antioksidans od sintetički proizvedenog astaksantina, 50 puta jača od beta-karotena, 60 puta od C vitamina i 550 puta od E vitamina. Zahvaljujući astaksantinu, alge mogu da provedu i četrdeset godina u stanju dubokog sna, bez da uzimaju vodu ili hranu, što im pomaže tokom letnjih vrelina i zimskih hladnoća.

Dejstva:

- sprečava oštećenja ćelija kod tumora

- kod dijabetesa

- povoljno utiče kod upalnih procesa (zglobovi, glavobolje)

- jača imuni sistem, lečenje virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija.

-alergije, ekcemi, astma

- kod upale debelog creva, Hronove bolesti. čireva

-prevencija bolesti bubrega

- sprečava oštećenje krvnih sudova kod povišenih masti u krvi

- prevencija stvaranja tromba

- prevencija osteoporoze

- regeneracija kose i noktiju

- mogu koristiti i trudnice

- za oslobađanje od teških metala, detoksikaciju i optimalnu pH vrednost organizma

- kod Alchajmerove bolesti i drugih neuroloških oboljenja

Preporučena doza: Posle navršene prve godine, mogu ga koristiti i deca. Uzimanje započeti postepeno! Za hronična oboljenja uzimati od 2-6 meseci.

Prah može da se kombinuje sa voćnim sokom ili smutijima, a može da se meša i sa flavonoidima ili C vitaminom u čistoj vodi.

Save this product for later