Izaberite stranicu

Za šta se upotrebljava divlji kesten?

Ekstrakt divljeg kestena se koristi za terapiju proširenih vena i hemoroida. Koristi se i kod dijareje, groznice i uvećane prostate. Preparati na bazi standardizovanog ekstrakta semena divljeg kestena koriste se oralno u terapiji hronične venske insuficijencije.

Ekstrakt divljeg kestena utiče na smanjenje simptoma koji se javljaju kod oboljenja vena, kao što su: proširene vene, bol, umor, otok nogu, edem. U istraživanjima u kojima je ispitivana efikasnost divljeg kestena, korišćen je ekstrakt standardizovan na 16-20% escina.

Kako deluje divlji kesten?

Komponenta divljeg kestena, escin, smatra se odgovornom za većinu dejstava na stabilizaciju zidova venskih krvnih sudova, a samim tim i za smanjenje otoka i bola. Divlji kesten smiruje upalne procese, povećava čvrstinu krvnih sudova, pojačava otpor venskih kapilara i smanjuje propustljivost za tečnost, na taj način smanjuje se opterećenje venskih krvnih sudova i otok.

kesten

Šta kažu naučna istraživanja?

Komisija E je odobrila divlji kesten za upotrebu kod venske insuficijencije nogu, koja može uključivati osećaj težine u nogama, grčeve, oticanje, zatim u terapiji proširenih vena, edema donjih ekstramiteta i hemoroida.

Kako se uzima divlji kesten?

Najčešće se primenjuje u vidu gela ili kreme (lokalno dejstvo), a veći efekat se postiže kada se ekstrakt divljeg kestena pije (sistemsko dejstvo). Ekstrakt divljeg kestena se primenjuje u dozi od oko 300mg (to odgovara dozi od 100mg escina) 2 puta dnevno.

U kojim slučajevima se ne sme uzimati divlji kesten?

Divlji kesten ne treba da koriste osobe sa infektivnim i inflamatornim oboljenjima GI trakta.

Koja neželjena dejstva mogu da se jave pri primeni divljeg kestena?

U nekim slučajevima su prijavljeni vrtoglavica, mučnina, glavobolja. Ekstarkt divljeg kestena može iritirati želudačnu i crevne sluznice. Zabeleženi su i slučajevi alergije na divlji kesten.

Herbateria - Afrički ši buter (50 ml i 100 ml)

šifra proizvoda 00045
650,00 RSD
Na lageru
1
Detalji o proizvodu

Ši buter ili karite buter se dobija od plodova drveta shea, koje raste u divljinama zapadne Afrike. Ovaj buter sadrži masne kiseline koje lako prodiru u kožu obnavljajući ćelije, kao i vitamine A, E i F koji dubinski neguju kožu i sprečavaju nastanak bora i strija. Ši buter ulazi u sastav mnogih kozmetičkih proizvoda, gde čini samo 2-5% sadržaja. Vaša koža zaslužuje 100% ši buter.

Sastav: Butyrospermum Parkii Butter (afrički ši buter), Ylang-Ylang Essential Oil (etarsko ulje ilon-ilon).
***Napomena: U ponudi imamo i čist ši buter bez dodatog mirisa.

Upotreba: Naneti malu količinu butera na suvu ili vlažnu kožu, utrljati i ostaviti da se upije.

Pakovanje: 50 ml, 100 ml i bez mirisa 50 ml.


Sačuvaj ovaj proizvod za kasnije