Izaberite stranicu

Za šta se upotrebljava divlji kesten?

Ekstrakt divljeg kestena se koristi za terapiju proširenih vena i hemoroida. Koristi se i kod dijareje, groznice i uvećane prostate. Preparati na bazi standardizovanog ekstrakta semena divljeg kestena koriste se oralno u terapiji hronične venske insuficijencije.

Ekstrakt divljeg kestena utiče na smanjenje simptoma koji se javljaju kod oboljenja vena, kao što su: proširene vene, bol, umor, otok nogu, edem. U istraživanjima u kojima je ispitivana efikasnost divljeg kestena, korišćen je ekstrakt standardizovan na 16-20% escina.

Kako deluje divlji kesten?

Komponenta divljeg kestena, escin, smatra se odgovornom za većinu dejstava na stabilizaciju zidova venskih krvnih sudova, a samim tim i za smanjenje otoka i bola. Divlji kesten smiruje upalne procese, povećava čvrstinu krvnih sudova, pojačava otpor venskih kapilara i smanjuje propustljivost za tečnost, na taj način smanjuje se opterećenje venskih krvnih sudova i otok.

kesten

Šta kažu naučna istraživanja?

Komisija E je odobrila divlji kesten za upotrebu kod venske insuficijencije nogu, koja može uključivati osećaj težine u nogama, grčeve, oticanje, zatim u terapiji proširenih vena, edema donjih ekstramiteta i hemoroida.

Kako se uzima divlji kesten?

Najčešće se primenjuje u vidu gela ili kreme (lokalno dejstvo), a veći efekat se postiže kada se ekstrakt divljeg kestena pije (sistemsko dejstvo). Ekstrakt divljeg kestena se primenjuje u dozi od oko 300mg (to odgovara dozi od 100mg escina) 2 puta dnevno.

U kojim slučajevima se ne sme uzimati divlji kesten?

Divlji kesten ne treba da koriste osobe sa infektivnim i inflamatornim oboljenjima GI trakta.

Koja neželjena dejstva mogu da se jave pri primeni divljeg kestena?

U nekim slučajevima su prijavljeni vrtoglavica, mučnina, glavobolja. Ekstarkt divljeg kestena može iritirati želudačnu i crevne sluznice. Zabeleženi su i slučajevi alergije na divlji kesten.

Herbateria - Mleko za sunčanje SPF 20 sa efektom hlađenja 100 ml / 200 ml

šifra proizvoda 00421
360,00 RSD
Na lageru
1
Detalji o proizvodu

Mleko za sunčanje SPF 20 sa efektom hlađenja. Zaštitni faktor 20 obezbeđuje umeren nivo zaštite na suncu, a hidrolat nane i etarsko ulje nane daju efekat hlađenja. Biljna ulja i pantenol hrane i neguju kožu, sprečavajući perutanje i iritacije, a vitamin E sprečava prevremeno starenje kože pod dejstvom sunca.

Sastav: hidrolat nane, bademovo ulje, kamilica ulje, ulje pšeničnih klica, glicerin, gliceril monostearat, ksantan guma, oksibenzon, cink-oksid, pantenol, vitamin E, etarsko ulje nane, benzil alkohol, dehidroacetilna kiselina, voda.

Upotreba: Nanosi se na kožu svakih 45 minuta tokom sunčanja, odnosno po potrebi u zavisnosti od fototipa kože, jačine insolacije, dužine boravka u vodi, intenziteta znojenja...

Pakovanje: 100 ml i 200 ml.

Za poljoprivredno gazdinstvo "Korica" Kolut, Stojana Matića 27, proizvodi "Apium" doo, Jovana Popovića 6, Sombor.


Sačuvaj ovaj proizvod za kasnije