Izaberite stranicu

Za šta se upotrebljava divlji kesten?

Ekstrakt divljeg kestena se koristi za terapiju proširenih vena i hemoroida. Koristi se i kod dijareje, groznice i uvećane prostate. Preparati na bazi standardizovanog ekstrakta semena divljeg kestena koriste se oralno u terapiji hronične venske insuficijencije.

Ekstrakt divljeg kestena utiče na smanjenje simptoma koji se javljaju kod oboljenja vena, kao što su: proširene vene, bol, umor, otok nogu, edem. U istraživanjima u kojima je ispitivana efikasnost divljeg kestena, korišćen je ekstrakt standardizovan na 16-20% escina.

Kako deluje divlji kesten?

Komponenta divljeg kestena, escin, smatra se odgovornom za većinu dejstava na stabilizaciju zidova venskih krvnih sudova, a samim tim i za smanjenje otoka i bola. Divlji kesten smiruje upalne procese, povećava čvrstinu krvnih sudova, pojačava otpor venskih kapilara i smanjuje propustljivost za tečnost, na taj način smanjuje se opterećenje venskih krvnih sudova i otok.

kesten

Šta kažu naučna istraživanja?

Komisija E je odobrila divlji kesten za upotrebu kod venske insuficijencije nogu, koja može uključivati osećaj težine u nogama, grčeve, oticanje, zatim u terapiji proširenih vena, edema donjih ekstramiteta i hemoroida.

Kako se uzima divlji kesten?

Najčešće se primenjuje u vidu gela ili kreme (lokalno dejstvo), a veći efekat se postiže kada se ekstrakt divljeg kestena pije (sistemsko dejstvo). Ekstrakt divljeg kestena se primenjuje u dozi od oko 300mg (to odgovara dozi od 100mg escina) 2 puta dnevno.

U kojim slučajevima se ne sme uzimati divlji kesten?

Divlji kesten ne treba da koriste osobe sa infektivnim i inflamatornim oboljenjima GI trakta.

Koja neželjena dejstva mogu da se jave pri primeni divljeg kestena?

U nekim slučajevima su prijavljeni vrtoglavica, mučnina, glavobolja. Ekstarkt divljeg kestena može iritirati želudačnu i crevne sluznice. Zabeleženi su i slučajevi alergije na divlji kesten.

Probotanic Ulje koštica grožđa 20 ml

šifra proizvoda 00236
230,00 RSD
Na lageru
1
Detalji o proizvodu

Mnoge studije su napravljene kako bi se utvrdila prednost upotrebe ulja semenki grožđa. Danas se koristi u prevenciji i kontroli raznih zdravstvenih problema kao što su bolesti srca, kancera i za reguliranje nivoa šećera u krvi.

  • Štiti kožu od Sunca
  • Za zatezanje kože i toniranje
  • Bogato vitaminom C, E, flavonoidima i beta-karotenom
  • Efikasno za kožu oko očiju
  • Protiv bolesti srca i za regulisanje nivoa šećera u krvi
  • Sadrži antioksidante

Semenke grožđa sadrže antioksidanse, koji štite organizam od brojnih zdravstvenih problema uzrokovanih slobodnim radikalima. Osim toga, ovo ulje bogato je vitaminom E, flavonoidima, vitaminom C i beta-karotenom. Ulje semenki grožđa snižava holesterol, a posebno štetan LDL holesterol. S druge strane, utvrđeno je povećanje HDL, dobrog holesterola, čime se smanjuje rizik od koronarnih bolesti.
Regeneriše i hrani kožu.

Snižava holesterol

Za određene elemente koji se nalaze u ulju semenki grožđa važi da poboljšavaju vid, fleksibilnost zglobova i cirkulaciju krvi. Mnogi su mišljenja da ono takođe može biti efikasno u smanjenju simptoma povezanih s alergijama i astmom jer potiskuje proizvodnju histamina (amina koji dolazi od strane imunološkog sistema tokom alergijske reakcije). Ulje semenki grožđa je obično bezbojno s visokom tačkom dimljenja i naširoko se koristi u kuvanju. Danas ulje semenki grožđa ima svoju veliku primenu u kozmetičkoj industriji. Poseduje osobinu da može zategnuti kožu i na taj način može se koristiti u svrhu toniranja. Može se koristiti u lečenju akni i mnogih drugih problema sa kožom. Ulje semenki grožđa je važan sastojak u mnogim proizvodima za negu kose, kremama i losionima. Zbog svoje lakoće, lako se apsorbuje u koži.

Save this product for later