Izaberite stranicu

Za šta se koristi germanijum?

Germanijum je imunostimulator (stimuliše imuni odgovor organizma) i prenosilac kiseonika (obezbeđuje veću koncentraciju kiseonika u ćelijama). Germanijum deluje na nekoliko načina: sprečava štetno dejstvo slobodnih radikala, a pogotovu jona vodonika i na taj način ostaje više kiseonika za ćelijsko disanje. Ima antivirusno i antigljivično dejstvo, aktivacijom odbrambenih ćelija (makrofaga i NK -natural killer- ćelija prirodnih ubica). Germanijum utiče na povećanje nivoa interferona, koji je stimulator stvaranja antitela – oružja koje koristi naš imuni sistem u borbi sa napadačima. Dakle, germanijum ne deluje direktno na izazivače bolesti, već posredno stimulišući imuni sistem, smanjujući broj slobodnih radikala u ćeliji i uticajem na povećanje koncentracije kiseonika. Organski germanijum modifikuje biološki odgovor organizma, tj. može da promeni odgovor tela na tumore, viruse, bakterije.

Japanski naučnik dr Asai uspeo je da razvije organski vezan germanijum, Ge-132, koji je bio hemijski identičan obliku koji se nalazi u biljkama.

323

Šta kažu naučna istraživanja?

Istraživanja su potvrdila efikasnost organskog germanijuma u dozama od 100-300mg dnevno kod: reumatoidnog artritisa, alergija na hranu, hiperholesterolemije, gljivičnih infekcija Candidom albicans, hroničnih virusnih infekcija i kancera.

Germanijum – prenosilac kiseonika

U organskoj formi svaki atom germanijuma je vezan za tri atoma kiseonika, pa je samim tim dobar prenosilac kiseonika. Organski germanijum poboljšava iskorišćavanje kiseonika u ćelijama. Ćelije kancera ne mogu metabolisati kiseonik, kao zdrave ćelije, pa povećane količine kiseonika u ćeliji mogu zaustaviti rast kancerogenih ćelija ili čak pomoći da se one vrate u normalu. Povećanje nivoa kiseonika u ćeliji je značajno, jer je uzrok mnogih hroničnih oboljenja upravo oštećenje ćelija pod dejstvom slobodnih radikala. Kiseonik može da neutrališe dejstvo slobodnih radikala i tako spreči oštećenja ćelije.

Germanijum – imunostimulator

Organski germanijum vraća u normalnu funkciju imune ćelije (T limfocite, B limfocite, ćelije prirodne ubice). Interferon je značajan stimulator odbrambenog odgovora organizma i snažan antikancerogeni agens. Germanijum stimuliše proizvodnju interferona u telu, bez neželjenih ili štetnih dejstava.

Klinička istraživanja na životinjama su potvrdila da organski germanijum sprečava razvoj tumora i produžava životni vek. Smatra se da antikancerogena aktivnost germanijuma potiče od indukcije interferona. Istraživanja su sprovođena i kod pacijenata koji su prolazili kroz hemoterapiju i zračenje, gde su takođe uočeni korisni efekti organskog germanijuma.

U kojim namirnicama se nalazi germanijum?

beli_luk

Organski germanijum je najviše proučavan u Japanu, gde je dr Kuzihiko Asai otkrio da neke lekovite pečurke i biljke kao što su žen-šen, šitake, beli luk sadrže visoke koncentracije germanijuma. Sadržaj germanijuma u biljkama varira u zavisnosti od njegovog sadržaja u zemljištu na kojem je biljka uzgajana.

Koje su preporučene dnevne doze?

Organski germanijum se koristi preventivno (50-100mg), ali i kao pomoćno sredstvo u terapiji postojećih oboljenja (300mg i više). Upotrebu većih doza može da preporuči i prati jedino lekar koji vodi terapiju.

Neželjena dejstva i toksičnost

Većina objavljenih studija ukazuje na to da je organski germanijum krajnje bezbedan. Neželjena dejstva prijavljena su u slučaju upotrebe neorganskog germanijuma.

 

Biocom Immune Supreme 240 kapsula

šifra proizvoda 00476
5.660,00 RSD
Na lageru
1
Detalji o proizvodu

Učlanjenjem u Biocom možete ostvariti popust do 20% na proizvode, tj. umesto 5660,00 cena za ovaj proizvod je 4539,00. Kontaktirajte nas da se učlanite, učlanjenje je besplatno! 025-461-108, 062-156-5883, herbateria@gmail.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Immune Supreme

(Kompleks algi Spirulina i hlorela, sa sadržajem astaksantina)

Jedinstvena kombinacija: Čisti ćelije, hrani ih i štiti

Preparat deluje u tri faze: prečišćava i detoksikuje ćelije, zatim hrani ćelije sa 4000 vrsta revitalizujućih materija, a potom štiti ćelije, uz pomoć astaksantina.Snižava kiselost organizma i uspostavlja optimalan nivo pH vrednosti. Alge uzgajane na farmama, koje sadrže visok nivo hlorofila, sunčevom energijom hrane naše ćelije, Onesu idealna hrana i za vegetarijance, jer nadoknađuju sve esencijalne aminokiseline i masne kiseline, koje fale u vegetarijnskoj ishrani.

Preparat sadrži astaksantin, koji predstavlja najjači poznati antioksidant, koji svakodnevno proizvode alge. Ova materija je 20 puta jači antioksidans od sintetički proizvedenog astaksantina, 50 puta jača od beta-karotena, 60 puta od C vitamina i 550 puta od E vitamina. Zahvaljujući astaksantinu, alge mogu da provedu i četrdeset godina u stanju dubokog sna, bez da uzimaju vodu ili hranu, što im pomaže tokom letnjih vrelina i zimskih hladnoća.

Dejstva:

- sprečava oštećenja ćelija kod tumora

- kod dijabetesa

- povoljno utiče kod upalnih procesa (zglobovi, glavobolje)

- jača imuni sistem, lečenje virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija.

-alergije, ekcemi, astma

- kod upale debelog creva, Hronove bolesti. čireva

-prevencija bolesti bubrega

- sprečava oštećenje krvnih sudova kod povišenih masti u krvi

- prevencija stvaranja tromba

- prevencija osteoporoze

- regeneracija kose i noktiju

- mogu koristiti i trudnice

- za oslobađanje od teških metala, detoksikaciju i optimalnu pH vrednost organizma

- kod Alchajmerove bolesti i drugih neuroloških oboljenja

Preporučena doza: Posle navršene prve godine, mogu ga koristiti i deca. Uzimanje započeti postepeno! Za hronična oboljenja uzimati od 2-6 meseci.

Prah može da se kombinuje sa voćnim sokom ili smutijima, a može da se meša i sa flavonoidima ili C vitaminom u čistoj vodi.

Sačuvaj ovaj proizvod za kasnije