Izaberite stranicu

Za šta se upotrebljava hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina se koristi kao anti-aging sredstvo u kozmetičkim preparatima i za povećanje pokretljivosti zglobova. Koristi se u vidu injekcija za primenu direktno u zglobove, jer se tako postiže najveći učinak, a od 2002. godine se pojavljuje i u vidu kapsula, koje se piju kao dodatak ishrani. Hijaluronska kiselina se koristi kod osteoartritisa, kod povreda zglobova, kod degenerativnih promena zglobova, kod otežane pokretljivosti i bolova u zglobovima.

Kako deluje hijaluronska kiselina?

Značaj hijaluronske kiseline je u tome da sa drugim komponentama učestvuje u izgrađivanju hrskavica. Kod hroničnih, upalnih procesa (osteoartritis) dolazi do razgradnje hijaluronske kiseline i oštećenja hrskavica, a time se smanjuje elastičnost i pokretljivost zglobova. Hijaluronska kiselina se nalazi u vezivnim tkivima, u hrskavici, u međućelijskom matriksu, u sinovijalnoj tečnosti (tečnost oko zglobova, koja ih podmazuje). Ova kiselina može vezati velike količine vode, do 1000 puta svoju težinu, pa je značajan sastojak u kozmetičkoj industriji, jer dovodi do povećanja elastičnosti kože. Hijaluronska kiselina ima veliku molekulsku težinu (do 5 miliona daltona), ustavljeno je da veliki molekuli hijaluronske kiseline imaju bolje dejstvo na vraćanje funkcija zglobova od molekula male molekulske težine.

jogging

Šta kažu naučna istraživanja?

Primena hijaluronske kiseline injekcionim putem u zglobove je odobrena kao zvanična metoda u terapiji osteoartritisa u Americi. Ispitivano je usvajanje hijaluronske kiseline posle primene oralnim putem i već posle prve primene, istraživanjima je utvrđeno prisustvo suplementovane hijaluronske kiseline u zglobovima. Ovim istraživanjima ustanovljeno je da oko 4,5 miliona molekula hijaluronske kiseline dospeva u svako koleno posle oralne primene 3mg ove kiseline.

Kako se uzima hijaluronska kiselina?

Ranije je korišćena samo kao injekcija koja je davana direktno u zglob, a posle istraživanja kojima je dokazano da, iako je veliki molekul, hijaluronska kiselina može biti usvojena u organizam i dospeti u zglobove i vezivna tkiva. Za odrasle osobe koristi se doza od 20-80mg dnevno.

Koja neželjena dejstva mogu da se jave pri primeni hijaluronske kiseline?

U literaturi su opisani slučajevi pojave alergije na beli luk, stomačnih iritacija, žgaravice, mučnine. Miris koji karakteriše beli luk zadržava se dugo posle konzumiranja luka, a odaje se dahom i preko kože.

Biocom Regenor 0,5 L

šifra proizvoda 00323
2.430,00 RSD
Na lageru
1
Detalji o proizvodu

Učlanjenjem u Biocom možete ostvariti popust do 20% na proizvode. Kontaktirajte nas da se učlanite, učlanjenje je besplatno! 025-461-108, 062-156-5883, herbateria@gmail.com

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REG-ENOR

MOŽE DA POMOGNE ZA OPTIMALAN NIVO ŠEĆERA U KRVI I SMANJENJE TELESNE TEŽINE!

(Za čišćenje žuči i jetre)

„Očisti jetru i očistićeš dušu!“

Reg-Enor je omiljen preparat koji može da pomogne u jačanju jetre i žuči, detoksikaciju čitavog organizma, a optimalno skidanje kilograme.

Ukoliko postoji problem sa probavnim sistemom, i ishrana nije odgovarajuća, dolazi do smanjenja pH vrednosti (kiselosti) organizma, što vodi do kandidijaze. Zbog ovoga je potrebno izvršiti prevenciju, kako ne bi došlo do prenamnožavanja gljivica, koja dovodi do ovog oboljenja. Preporučuje se upotreba jela koja ne oslobađaju sok u reakciji sa šećerom. Voće koje sadrži šećer i zašećerena jela su kolevka gljivica. Gljivice proizvode i toksine koji narušavaju nerve zidove creva, kada se namnože usporavaju peristaltiku, i proizvode gasove po svarenju hrane, što vodi do nadimanja. Treba pomoći organizmu da se oslobodi od materija koje povećavaju njegovu kiselost i izbaciti iz međućelijskog prostora strane materije koje izazivaju upale, jer upravo one omogućavaju razmnožavanje gljivica i bakterija. Ovo se može uspešno da postiže upotrebom preparata Reg-Enor.

Međutim, Reg-Enor je mnogo više od toga! Može doprineti vidljivom izlečenju hroničnih, dugotrajnih bolesti koje onemogućavaju probavu i apsorbciju materija. Preparat može da pomaže uspostavljanje i očuvanje zdravlja. U mnogim slučajevima je pomogao obolelima od šećerne bolesti, i drastično smanjio potrebu za unosom insulina (uz nadzor lekara). Uspošno je korišćen u slučajima hronične upale, IBS, Kronovu bolest itd.

Pored Reg-Enora su potrebni još disciplina i istrajnost. Tokom kure – u trajanju od minimum 3, ali uglavnom 6 meseci – ne koristiti, mleko i mlečne proizvode, šećer, alkohol, slatka i kisela voća i gazirane napitke. Promene nastupaju već nakon nekoliko sedmica, međutim, u ozbiljnijim slučajevima, potrebno je i do 8 meseci. Radi ubrzanja procesa izlečenja, od suštinskog značaja je unos povećane količine tečnosti.

Reg-Enor se naročito preporučuje onima koji ni pored intenzivnih dijeta nisu u stanju da smanje suvišne kilograme. Kada se organizam oslobodi od toksičnih materija, on više nema potrebu za masnim ćelijama koje služe za deponovanje otpadaka iz organizma. Zbog ovoga može biti odličan za mršavljenje.

Moguća dejstva:

 • Može pomoći kod poremećaja razmene materije, probavnih problema,i lečenje šećerne bolesti.
 • Može pomoći za pročišćavanje zglobova, pročišćavanje zakrčenih krvnih sudova.
 • Može pomoći kod optimalizacija i stagnacija telesne težine, održivo snižavanje telesne težine.
 • Može pomoći kod lečenje gljivica (kandidijaze).
 • Može pomoći u poboljšanje seksualnog ugođaja, jačanje potencije.
 • Može pomoći u smanjenje trajanja infekcija i upala.
 • Može pomoći u zaštiti zubnih desni.
 • Može biti koristan za ublažavanje crevnih tegoba, detoksikacija.
 • Može potpomoći svilenkast izgled i zategnutiju kožu.
 • Može pomoći za ublažavanje problema sa inkontinencijom.
 • Može pomoći u umanjenju simptoma alergije.
 • Može pomoći za poboljšanje rada probavnog sistema.
 • Može pomoći u lečenju IBS-a, Kronove bolesti.
 • Može pomoći u slučaju tumora.
 • Može pomoći kod alergijske procese.
 • Može pomoći kod hronične čirne upale.

Preporučena doza: Dnevno, 3×1 zatvarač. Od izuzetnog značaja je pridržavanje redovnoj ishrani.

Za trudnice se ne preporučuje!

Šećerni bolesnici mogu da ga koriste samo uz redovnu kontrolu nivoa šećera u krvi!

Sačuvaj ovaj proizvod za kasnije