Izaberite stranicu

Za šta se upotrebljava hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina se koristi kao anti-aging sredstvo u kozmetičkim preparatima i za povećanje pokretljivosti zglobova. Koristi se u vidu injekcija za primenu direktno u zglobove, jer se tako postiže najveći učinak, a od 2002. godine se pojavljuje i u vidu kapsula, koje se piju kao dodatak ishrani. Hijaluronska kiselina se koristi kod osteoartritisa, kod povreda zglobova, kod degenerativnih promena zglobova, kod otežane pokretljivosti i bolova u zglobovima.

Kako deluje hijaluronska kiselina?

Značaj hijaluronske kiseline je u tome da sa drugim komponentama učestvuje u izgrađivanju hrskavica. Kod hroničnih, upalnih procesa (osteoartritis) dolazi do razgradnje hijaluronske kiseline i oštećenja hrskavica, a time se smanjuje elastičnost i pokretljivost zglobova. Hijaluronska kiselina se nalazi u vezivnim tkivima, u hrskavici, u međućelijskom matriksu, u sinovijalnoj tečnosti (tečnost oko zglobova, koja ih podmazuje). Ova kiselina može vezati velike količine vode, do 1000 puta svoju težinu, pa je značajan sastojak u kozmetičkoj industriji, jer dovodi do povećanja elastičnosti kože. Hijaluronska kiselina ima veliku molekulsku težinu (do 5 miliona daltona), ustavljeno je da veliki molekuli hijaluronske kiseline imaju bolje dejstvo na vraćanje funkcija zglobova od molekula male molekulske težine.

jogging

Šta kažu naučna istraživanja?

Primena hijaluronske kiseline injekcionim putem u zglobove je odobrena kao zvanična metoda u terapiji osteoartritisa u Americi. Ispitivano je usvajanje hijaluronske kiseline posle primene oralnim putem i već posle prve primene, istraživanjima je utvrđeno prisustvo suplementovane hijaluronske kiseline u zglobovima. Ovim istraživanjima ustanovljeno je da oko 4,5 miliona molekula hijaluronske kiseline dospeva u svako koleno posle oralne primene 3mg ove kiseline.

Kako se uzima hijaluronska kiselina?

Ranije je korišćena samo kao injekcija koja je davana direktno u zglob, a posle istraživanja kojima je dokazano da, iako je veliki molekul, hijaluronska kiselina može biti usvojena u organizam i dospeti u zglobove i vezivna tkiva. Za odrasle osobe koristi se doza od 20-80mg dnevno.

Koja neželjena dejstva mogu da se jave pri primeni hijaluronske kiseline?

U literaturi su opisani slučajevi pojave alergije na beli luk, stomačnih iritacija, žgaravice, mučnine. Miris koji karakteriše beli luk zadržava se dugo posle konzumiranja luka, a odaje se dahom i preko kože.

Now Thyroid energy (kompleks za održavanje zdrave funkcije štitne žlezde)

šifra proizvoda 00204
3.000,00 RSD
Na lageru
1
Detalji o proizvodu

NOW Foods thyroid energy je sveobuhvatna formula dizajnirana za podršku zdrave funkcije štitaste zlezde. Thyroid energy sadrži velike količine joda (izvor, naravno, od algi) i aminokiseline tirozin, su sastavni su sastojci potrebni za proizvodnju hormona štitnjače.


Thyroid energy sadrži bitne amino kiseline, helirani selen, minerale, bakra i cinka kako bi se pomoglo funkciju štitnjače i metabolizam . Formula thyroid energy takođe sadrži 100 posto RDA folna kiselina, B6, i 10x RDA B12 (kao superiorni oblik methlycobalamin-a). .

Razlozi za korišćenje thyroid energy:
- smanjuje metaboličke efekte sprečavajući apsorbciju šećera u toku varenja.
- poništava želju za slatkim jer eliminiše slatki ukus.
- dovodi nivo šećera u normalne granice.
- leči gojaznosti i hipoglikemiju.

Pakovanje : 90 kapsula.

Upotreba : Dva puta dnevno po dve tablete pre obroka.

Proizvođač: NOW Foods

Sačuvaj ovaj proizvod za kasnije