Izaberite stranicu

Za šta se upotrebljava hondroitin?

Hondroitin ulazi u sastav hrskavice, vezivnog tkiva koje se nalazi u zglobovima. Hondroitin doprinosi očuvanju hrskavice tako što apsorbuje vodu u vezivno tkivo. Može blokirati enzime koji razgrađuju hrskavicu, a predstavlja i materijal za izgradnju nove hrskavice. Koristi se u terapiji osteoartritisa, kod povreda zglobova, kod degenerativnih oštećenja zglobova. Hondroitin utiče na smanjenje bola kod osteoartritisa i usporava proces bolesti. Često se uzima u kombinaciji sa glukozaminom, hijaluronskom kiselinom, đavoljom kandžom.

Kako deluje hondroitin?

Hondroitin stimuliše zadržavanje vode i hranljivih sastojaka, što je veoma važno, jer hrskavicu ne ishranjuje krvotok, i doprinosi elastičnosti hrskavice. Takođe, sprečava dejstvo enzima koji dovode do razgradnje hrskavice i stimuliše proizvodnju kolagena. Nastajanjem glukozaminoglikana povećava se elastičnost zgloba, što je naročito važno kod starije populacije. Većina istraživanja o upotrebi hondroitina sa konvencionalnim analgeticima i antireumaticima su pokazala da dolazi do značajnog smanjenja bola i poboljšanja funkcionalnosti kod osteoartritisa.

zglob

Kako se uzima hondroitin?

Najčešće poreklo hondroitina je iz hrskavice morskih pasa, krava i svinja. Kod osteoartritisa primenjuje se 200-400mg hondroitina dva do tri puta dnevno ili 1000-1200mg u jednoj dozi. Lokalno se primenjuje u vidu krema u koncentraciji od 50mg/g.

Koja neželjena dejstva mogu da se jave pri primeni hondroitina?

Mogu da se jave neželjena dejstva u stomaku i mučnina, a znatno ređe dijareja, opstipacija, otoci.

Herbateria - Mleko za sunčanje SPF 20 sa efektom hlađenja 100 ml / 200 ml

šifra proizvoda 00421
360,00 RSD
Na lageru
1
Detalji o proizvodu

Mleko za sunčanje SPF 20 sa efektom hlađenja. Zaštitni faktor 20 obezbeđuje umeren nivo zaštite na suncu, a hidrolat nane i etarsko ulje nane daju efekat hlađenja. Biljna ulja i pantenol hrane i neguju kožu, sprečavajući perutanje i iritacije, a vitamin E sprečava prevremeno starenje kože pod dejstvom sunca.

Sastav: hidrolat nane, bademovo ulje, kamilica ulje, ulje pšeničnih klica, glicerin, gliceril monostearat, ksantan guma, oksibenzon, cink-oksid, pantenol, vitamin E, etarsko ulje nane, benzil alkohol, dehidroacetilna kiselina, voda.

Upotreba: Nanosi se na kožu svakih 45 minuta tokom sunčanja, odnosno po potrebi u zavisnosti od fototipa kože, jačine insolacije, dužine boravka u vodi, intenziteta znojenja...

Pakovanje: 100 ml i 200 ml.

Za poljoprivredno gazdinstvo "Korica" Kolut, Stojana Matića 27, proizvodi "Apium" doo, Jovana Popovića 6, Sombor.


Sačuvaj ovaj proizvod za kasnije