Izaberite stranicu

Za šta se upotrebljava hondroitin?

Hondroitin ulazi u sastav hrskavice, vezivnog tkiva koje se nalazi u zglobovima. Hondroitin doprinosi očuvanju hrskavice tako što apsorbuje vodu u vezivno tkivo. Može blokirati enzime koji razgrađuju hrskavicu, a predstavlja i materijal za izgradnju nove hrskavice. Koristi se u terapiji osteoartritisa, kod povreda zglobova, kod degenerativnih oštećenja zglobova. Hondroitin utiče na smanjenje bola kod osteoartritisa i usporava proces bolesti. Često se uzima u kombinaciji sa glukozaminom, hijaluronskom kiselinom, đavoljom kandžom.

Kako deluje hondroitin?

Hondroitin stimuliše zadržavanje vode i hranljivih sastojaka, što je veoma važno, jer hrskavicu ne ishranjuje krvotok, i doprinosi elastičnosti hrskavice. Takođe, sprečava dejstvo enzima koji dovode do razgradnje hrskavice i stimuliše proizvodnju kolagena. Nastajanjem glukozaminoglikana povećava se elastičnost zgloba, što je naročito važno kod starije populacije. Većina istraživanja o upotrebi hondroitina sa konvencionalnim analgeticima i antireumaticima su pokazala da dolazi do značajnog smanjenja bola i poboljšanja funkcionalnosti kod osteoartritisa.

zglob

Kako se uzima hondroitin?

Najčešće poreklo hondroitina je iz hrskavice morskih pasa, krava i svinja. Kod osteoartritisa primenjuje se 200-400mg hondroitina dva do tri puta dnevno ili 1000-1200mg u jednoj dozi. Lokalno se primenjuje u vidu krema u koncentraciji od 50mg/g.

Koja neželjena dejstva mogu da se jave pri primeni hondroitina?

Mogu da se jave neželjena dejstva u stomaku i mučnina, a znatno ređe dijareja, opstipacija, otoci.

Herbateria - Ricinusovo ulje 50 ml

šifra proizvoda 00306
200,00 RSD
Na lageru
1
Detalji o proizvodu

Ricinusovo ulje je odlično kao pakovanje za kosu. Podstiče rast kose, ali i trepavica i obrva. Sprečava opadanje kose, neguje dlaku i neutrališe perut. Posebno se koristi u kozmetičkoj industriji kao sastojak preparata za kožu, kosu i nokte.

Pored negovanja kose, trepavica i obrva, ulje od ricinusa je blagotvorno i za kožu, a naročito se koristi za negovanje zrelije kože jer je delotvorno protiv bora. Pomaže kod gljivica, bradavica, ekcema, strija i opekotina.

Ricinusovo ulje se primenjuje i u masaži, jer poboljšava cirkulaciju. Osim lekovitosti praktično je za uklanjanje šminke u kombinaciji sa drugim uljima.

    Sastav: Ricinus Communis Seed Oil (ricinusovo ulje).

    Upotreba:

    • Za kosu: Naneti na celu kosu i držati nekoliko sati ili preko noći. Potom isprati blagim šamponom.
    • Za rast trepavica i obrva: Štapićem za uši naneti sloj ulja na trepavice i/ili obrve pred spavanje. Ulje će se do ujutro upiti, a dlaka će biti sjajna i negovana. Prvi rezultati će biti primetni već posle nekoliko dana svakodnevne primene.
    • Za negu noktiju: Namazati na nokatnu ploču i zanoktice, dobro utrljati i sačekati da se upije.
    • Za negu suve kože i protiv nastanka bora: Ujutro i uveče utrljati u kožu i sačekati da se u potpunosti upije.

    Pakovanje: 50 ml

    Sačuvaj ovaj proizvod za kasnije