Izaberite stranicu

Reiši gljive (Ganoderma lucidum) se koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini preko 4000 godina u terapiji oboljenja jetre, povišenog krvnog pritiska, artritisa. Reiši se koriste za smanjenje nivoa holesterola i triglicerida u krvi, a najpoznatije su po svojim imunostimulatornim svojstvima. Aktivne komponente uključuju: glikoproteine, enzime, polisaharide. Reiši ispoljavaju i značajnu antimikrobnu aktivnost, pa se koriste i kod bakterijskih i virusnih infekcija. Ove gljive sadrže ganodermičnu kiselinu koja utiče na smanjenje krvnog pritiska, smanjuje nivo LDL – “lošeg holesterola” i triglicerida. Reiši pokazuje i protivupalno, antialergijsko, antioksidativno dejstvo.

 

NH Reishi mushrooms 100 cps

šifra proizvoda 00284
1.350,00 RSD
Nema zaliha
1
Detalji o proizvodu

Reishi (Ganoderma lucidum - ganoderma ili hrastova sjajnica) je lekovita pečurka čija upotreba predstavlja sastavni deo tradicionalne medicine naroda Kine i Japana već više od 4.000 godina. Nazivaju je drvetom života i dugovečnosti. Ovo je jestiva pečurka, koja se može koristiti sveža ili u obliku čaja, praha ili osušena.

Ganoderma sadrži proteine, masti, dijetetska vlakna, ugljene hidrate i minerale. Najzastupljenije aminokiseline su lizin, tirozin, fenilalanin, leucin i alanin. Sadrži još i terpenska jedinjenja, nukleotide, alkaloide i steroidna jedinjenja. Ganoderma ima povoljno dejstvo na jetru i krvne sudove jer utiče na smanjenje masti, ima antialergijsko dejtvo i smanjuje agregaciju trombocita. Upotrebljava se za detoksikaciju i podmlađivanje organizma, stimulisanje imuniteta, umirenje i održavanje opšteg zdravstvenog stanja.

Preporučeno doziranje i način upotrebe:

2 kapsule dnevno.

Podaci o nutritivnoj vrednosti
Broj doza po pakovanju: 50
Sastav (2 kapsule)
Proteini190 mg
Ugljeni hidrati0,73 mg
Masti14,6 mg
Energetska vrednost4 kcal
Gljiva reiši (Ganoderma lucidum)1.200 mg*
Bioperine® (ekstrakt ploda crnog bibera)1,7 mg*
*PDU nije utvrđen.`
Ostali sastojci:
želatin, trigliceridi srednjeg lanca (emulgator), vitamin E (antioksidant) i etarsko ulje listova ruzmarina (konzervans).

Sačuvaj ovaj proizvod za kasnije