Izaberite stranicu

Za šta se upotrebljava saw palmetto?

Saw palmetto se upotrebljava kod benignog uvećanja prostate – BUP i prostatitisa. Usled hormonskog disbalansa dolazi do uvećanja prostate, koja vrši pritisak na mokraćnu bešiku i time stvara neprijatan osećaj nagle potrebe za mokrenjem, nemogućnost mokrenja, nepotpuno pražnjenje bešike, noćno mokrenje. U kombinaciji sa drugim lekovima koristi se kod kancera prostate.

Kako deluje saw palmetto?

Saw palmetto se javlja i pod nazivom Serenoa repens, Serenoa serrulata i Sabal palma. To je vrsta palme koja sadrži  veliku količinu koncentrovanih slobodnih masnih kiselina, koje su od vitalnog značaja za pravilno funkcionisanje prostate. Kao jedna od glavnih aktivnih komponenti smatra se beta-sitosterol, supstanca koja doprinosi zdravlju prostate, jača imunitet i smanjuje holesterol.

saw_palmetto

Standardizovani lipofilni ekstrakt, koji sadrži 85-95% masnih kiselina i sitosterola, efikasan je u terapiji benignog uvećanja prostate. Miristoleinska kiselina je nedavno identifikovana kao citotoksična komponenta saw palmetto, čime ona postaje i potencijalni dodatak terapiji kancera prostate.

Ne postoje precizna klinička poređenja saw palmetto i drugih lekova koji se koriste u terapiji BUP, npr. doksazosin (Cardura, Alphapres), prazosin (Minipress), terazosin (Kornam).
Saw palmetto smanjuje produkciju dihidrotestosterona DHT i na taj način dovodi do smanjenja oticanja prostate. Ne deluje agresivno na smanjenje veličine prostate, a efikasno ispoljava dejstvo.

Šta kažu naučna istraživanja?

Prema istraživanjima objavljenim u Journal of the American Medical Association (JAMA), potvrđuje se da je efikasan kao najčešće primenjivani lek u terapiji BUP-finasterid (Proscar, Zerlon). Kod nekih muškaraca koji uzimaju finasterid može doći do uvećanja grudi i poremećaja libida, saw palmetto nije pokazao ovo neželjeno dejstvo u kliničkim istraživanjima.
U kliničkim studijama, 160mg standardizovanog ekstrakta Serenoe dva puta dnevno, značajno je smanjilo simptome kao što su: noćno mokrenje, zaostajanje mokraće i zastoj u protoku mokraće, nemogućnost mokrenja. Inhibicijom 5-lipoksigenaze saw palmeto smanjuje stvaranje prenosnika upalnog procesa i dovodi do smanjenja upale žlezde prostate.

Kako se uzima saw palmetto?

Kod muškaraca, doza od 160mg standardizovanog ekstrakta „85–95% masnih kiselina i sterola“ dva puta dnevno. Vidljivi rezultati primene ove terapije se uočavaju za 6 do 8 nedelja, a pun efekat se postiže za 6 meseci.

U kojim slučajevima se ne sme uzimati saw palmetto?

Ženama se generalno ne preporučuje upotreba ovog leka. Zbog svog hormonskog dejstva, saw palmetto može uticati na terapiju oralnim kontraceptivima i supstitucionu hormonalnu terapiju.

Koja neželjena dejstva mogu da se jave pri primeni saw palmetto?

Neželjena dejstva se mogu javiti u digestivnom traktu, a ponekad i u vidu vrtoglavice i glavobolje. Impotencija, zabeležana kod pacijenata koji uzimaju saw palmetto, značajno je manja nego u kontrolnim grupama (kod placeba i kod pacijenata koji uzimaju finasteride – Proscar, Zerlon).

Sa kojim lekovima istovremeno ne treba primenjivati saw palmetto?

Teoretski može doći do interakcija sa antikoagulansima, kontraceptivima i drugim hormonskim preparatima, ali to nije klinički utvrđeno.

Napomene

Saw palmetto ne utiče na laboratorijske rezultate za antigen specifičan za prostatu, koji lekari koriste kao marker za kancer prostate. Potrebno je isključiti sumnju na kancer prostate, da bi se koristili biljni lekovi.

Biocom Immune Supreme 240 kapsula

šifra proizvoda 00476
5.660,00 RSD
Na lageru
1
Detalji o proizvodu

Učlanjenjem u Biocom možete ostvariti popust do 20% na proizvode, tj. umesto 5660,00 cena za ovaj proizvod je 4539,00. Kontaktirajte nas da se učlanite, učlanjenje je besplatno! 025-461-108, 062-156-5883, herbateria@gmail.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Immune Supreme

(Kompleks algi Spirulina i hlorela, sa sadržajem astaksantina)

Jedinstvena kombinacija: Čisti ćelije, hrani ih i štiti

Preparat deluje u tri faze: prečišćava i detoksikuje ćelije, zatim hrani ćelije sa 4000 vrsta revitalizujućih materija, a potom štiti ćelije, uz pomoć astaksantina.Snižava kiselost organizma i uspostavlja optimalan nivo pH vrednosti. Alge uzgajane na farmama, koje sadrže visok nivo hlorofila, sunčevom energijom hrane naše ćelije, Onesu idealna hrana i za vegetarijance, jer nadoknađuju sve esencijalne aminokiseline i masne kiseline, koje fale u vegetarijnskoj ishrani.

Preparat sadrži astaksantin, koji predstavlja najjači poznati antioksidant, koji svakodnevno proizvode alge. Ova materija je 20 puta jači antioksidans od sintetički proizvedenog astaksantina, 50 puta jača od beta-karotena, 60 puta od C vitamina i 550 puta od E vitamina. Zahvaljujući astaksantinu, alge mogu da provedu i četrdeset godina u stanju dubokog sna, bez da uzimaju vodu ili hranu, što im pomaže tokom letnjih vrelina i zimskih hladnoća.

Dejstva:

- sprečava oštećenja ćelija kod tumora

- kod dijabetesa

- povoljno utiče kod upalnih procesa (zglobovi, glavobolje)

- jača imuni sistem, lečenje virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija.

-alergije, ekcemi, astma

- kod upale debelog creva, Hronove bolesti. čireva

-prevencija bolesti bubrega

- sprečava oštećenje krvnih sudova kod povišenih masti u krvi

- prevencija stvaranja tromba

- prevencija osteoporoze

- regeneracija kose i noktiju

- mogu koristiti i trudnice

- za oslobađanje od teških metala, detoksikaciju i optimalnu pH vrednost organizma

- kod Alchajmerove bolesti i drugih neuroloških oboljenja

Preporučena doza: Posle navršene prve godine, mogu ga koristiti i deca. Uzimanje započeti postepeno! Za hronična oboljenja uzimati od 2-6 meseci.

Prah može da se kombinuje sa voćnim sokom ili smutijima, a može da se meša i sa flavonoidima ili C vitaminom u čistoj vodi.

Sačuvaj ovaj proizvod za kasnije