Izaberite stranicu

Za šta se upotrebljava saw palmetto?

Saw palmetto se upotrebljava kod benignog uvećanja prostate – BUP i prostatitisa. Usled hormonskog disbalansa dolazi do uvećanja prostate, koja vrši pritisak na mokraćnu bešiku i time stvara neprijatan osećaj nagle potrebe za mokrenjem, nemogućnost mokrenja, nepotpuno pražnjenje bešike, noćno mokrenje. U kombinaciji sa drugim lekovima koristi se kod kancera prostate.

Kako deluje saw palmetto?

Saw palmetto se javlja i pod nazivom Serenoa repens, Serenoa serrulata i Sabal palma. To je vrsta palme koja sadrži  veliku količinu koncentrovanih slobodnih masnih kiselina, koje su od vitalnog značaja za pravilno funkcionisanje prostate. Kao jedna od glavnih aktivnih komponenti smatra se beta-sitosterol, supstanca koja doprinosi zdravlju prostate, jača imunitet i smanjuje holesterol.

saw_palmetto

Standardizovani lipofilni ekstrakt, koji sadrži 85-95% masnih kiselina i sitosterola, efikasan je u terapiji benignog uvećanja prostate. Miristoleinska kiselina je nedavno identifikovana kao citotoksična komponenta saw palmetto, čime ona postaje i potencijalni dodatak terapiji kancera prostate.

Ne postoje precizna klinička poređenja saw palmetto i drugih lekova koji se koriste u terapiji BUP, npr. doksazosin (Cardura, Alphapres), prazosin (Minipress), terazosin (Kornam).
Saw palmetto smanjuje produkciju dihidrotestosterona DHT i na taj način dovodi do smanjenja oticanja prostate. Ne deluje agresivno na smanjenje veličine prostate, a efikasno ispoljava dejstvo.

Šta kažu naučna istraživanja?

Prema istraživanjima objavljenim u Journal of the American Medical Association (JAMA), potvrđuje se da je efikasan kao najčešće primenjivani lek u terapiji BUP-finasterid (Proscar, Zerlon). Kod nekih muškaraca koji uzimaju finasterid može doći do uvećanja grudi i poremećaja libida, saw palmetto nije pokazao ovo neželjeno dejstvo u kliničkim istraživanjima.
U kliničkim studijama, 160mg standardizovanog ekstrakta Serenoe dva puta dnevno, značajno je smanjilo simptome kao što su: noćno mokrenje, zaostajanje mokraće i zastoj u protoku mokraće, nemogućnost mokrenja. Inhibicijom 5-lipoksigenaze saw palmeto smanjuje stvaranje prenosnika upalnog procesa i dovodi do smanjenja upale žlezde prostate.

Kako se uzima saw palmetto?

Kod muškaraca, doza od 160mg standardizovanog ekstrakta „85–95% masnih kiselina i sterola“ dva puta dnevno. Vidljivi rezultati primene ove terapije se uočavaju za 6 do 8 nedelja, a pun efekat se postiže za 6 meseci.

U kojim slučajevima se ne sme uzimati saw palmetto?

Ženama se generalno ne preporučuje upotreba ovog leka. Zbog svog hormonskog dejstva, saw palmetto može uticati na terapiju oralnim kontraceptivima i supstitucionu hormonalnu terapiju.

Koja neželjena dejstva mogu da se jave pri primeni saw palmetto?

Neželjena dejstva se mogu javiti u digestivnom traktu, a ponekad i u vidu vrtoglavice i glavobolje. Impotencija, zabeležana kod pacijenata koji uzimaju saw palmetto, značajno je manja nego u kontrolnim grupama (kod placeba i kod pacijenata koji uzimaju finasteride – Proscar, Zerlon).

Sa kojim lekovima istovremeno ne treba primenjivati saw palmetto?

Teoretski može doći do interakcija sa antikoagulansima, kontraceptivima i drugim hormonskim preparatima, ali to nije klinički utvrđeno.

Napomene

Saw palmetto ne utiče na laboratorijske rezultate za antigen specifičan za prostatu, koji lekari koriste kao marker za kancer prostate. Potrebno je isključiti sumnju na kancer prostate, da bi se koristili biljni lekovi.

Biocom Regenor 0,5 L

šifra proizvoda 00323
2.430,00 RSD
Na lageru
1
Detalji o proizvodu

Učlanjenjem u Biocom možete ostvariti popust do 20% na proizvode. Kontaktirajte nas da se učlanite, učlanjenje je besplatno! 025-461-108, 062-156-5883, herbateria@gmail.com

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REG-ENOR

MOŽE DA POMOGNE ZA OPTIMALAN NIVO ŠEĆERA U KRVI I SMANJENJE TELESNE TEŽINE!

(Za čišćenje žuči i jetre)

„Očisti jetru i očistićeš dušu!“

Reg-Enor je omiljen preparat koji može da pomogne u jačanju jetre i žuči, detoksikaciju čitavog organizma, a optimalno skidanje kilograme.

Ukoliko postoji problem sa probavnim sistemom, i ishrana nije odgovarajuća, dolazi do smanjenja pH vrednosti (kiselosti) organizma, što vodi do kandidijaze. Zbog ovoga je potrebno izvršiti prevenciju, kako ne bi došlo do prenamnožavanja gljivica, koja dovodi do ovog oboljenja. Preporučuje se upotreba jela koja ne oslobađaju sok u reakciji sa šećerom. Voće koje sadrži šećer i zašećerena jela su kolevka gljivica. Gljivice proizvode i toksine koji narušavaju nerve zidove creva, kada se namnože usporavaju peristaltiku, i proizvode gasove po svarenju hrane, što vodi do nadimanja. Treba pomoći organizmu da se oslobodi od materija koje povećavaju njegovu kiselost i izbaciti iz međućelijskog prostora strane materije koje izazivaju upale, jer upravo one omogućavaju razmnožavanje gljivica i bakterija. Ovo se može uspešno da postiže upotrebom preparata Reg-Enor.

Međutim, Reg-Enor je mnogo više od toga! Može doprineti vidljivom izlečenju hroničnih, dugotrajnih bolesti koje onemogućavaju probavu i apsorbciju materija. Preparat može da pomaže uspostavljanje i očuvanje zdravlja. U mnogim slučajevima je pomogao obolelima od šećerne bolesti, i drastično smanjio potrebu za unosom insulina (uz nadzor lekara). Uspošno je korišćen u slučajima hronične upale, IBS, Kronovu bolest itd.

Pored Reg-Enora su potrebni još disciplina i istrajnost. Tokom kure – u trajanju od minimum 3, ali uglavnom 6 meseci – ne koristiti, mleko i mlečne proizvode, šećer, alkohol, slatka i kisela voća i gazirane napitke. Promene nastupaju već nakon nekoliko sedmica, međutim, u ozbiljnijim slučajevima, potrebno je i do 8 meseci. Radi ubrzanja procesa izlečenja, od suštinskog značaja je unos povećane količine tečnosti.

Reg-Enor se naročito preporučuje onima koji ni pored intenzivnih dijeta nisu u stanju da smanje suvišne kilograme. Kada se organizam oslobodi od toksičnih materija, on više nema potrebu za masnim ćelijama koje služe za deponovanje otpadaka iz organizma. Zbog ovoga može biti odličan za mršavljenje.

Moguća dejstva:

 • Može pomoći kod poremećaja razmene materije, probavnih problema,i lečenje šećerne bolesti.
 • Može pomoći za pročišćavanje zglobova, pročišćavanje zakrčenih krvnih sudova.
 • Može pomoći kod optimalizacija i stagnacija telesne težine, održivo snižavanje telesne težine.
 • Može pomoći kod lečenje gljivica (kandidijaze).
 • Može pomoći u poboljšanje seksualnog ugođaja, jačanje potencije.
 • Može pomoći u smanjenje trajanja infekcija i upala.
 • Može pomoći u zaštiti zubnih desni.
 • Može biti koristan za ublažavanje crevnih tegoba, detoksikacija.
 • Može potpomoći svilenkast izgled i zategnutiju kožu.
 • Može pomoći za ublažavanje problema sa inkontinencijom.
 • Može pomoći u umanjenju simptoma alergije.
 • Može pomoći za poboljšanje rada probavnog sistema.
 • Može pomoći u lečenju IBS-a, Kronove bolesti.
 • Može pomoći u slučaju tumora.
 • Može pomoći kod alergijske procese.
 • Može pomoći kod hronične čirne upale.

Preporučena doza: Dnevno, 3×1 zatvarač. Od izuzetnog značaja je pridržavanje redovnoj ishrani.

Za trudnice se ne preporučuje!

Šećerni bolesnici mogu da ga koriste samo uz redovnu kontrolu nivoa šećera u krvi!

Sačuvaj ovaj proizvod za kasnije