Izaberite stranicu

Prodavnica

Biocom One A Daily Multi 60 tbl

SKU 00327
4.650,00 RSD
In stock
1
Product Details

Učlanjenjem u Biocom multilevel sistem možete ostvariti popust do 20% na proizvode. Kontaktirajte nas da se učlanite, učlanjenje je besplatno! 025-461-108, 062-156-5883, herbateria@gmail.com

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Multivitaminsko-mineralni preparati predstavljaju dijetetske dodatke za različite uzraste, stanja i potrebe. Namenjeni su zdravim odraslim osobama, sportistima, bolesnima i rekonvalescentima, ženama tokom trudnoće i dojenja, deci i bebama,ženama u menopauzi, muškarcima.

Multivitaminski preparati sadrže sve vitamine i minerale potrebne organizmu kao dodatak svakodnevnoj ishrani. Vitamini su organske materije koje se nalaze samo u živim sistemima - biljkama i životinjama. Osim nekoliko izuzetaka, organizam ne može sam da ih sintetiše, pa se moraju unositi hranom i dodacima ishrani. Vitamini deluju sa enzimima i zajedno obavljaju osnovne funkcije organizma. Enzimi su načinjeni iz dva dela, jedan je molekul proteina, a drugi je koenzim. Taj koenzim može biti sam vitamin ili sastavni deo vitamina. Enzimi su odgovorni za oksidacione procese unutar organizma i glavni su faktor biohemijskih procesa kao što su: rast, metabolizam, ćelijska reprodukcija i varenje.

Vitamini mogu biti rastvorljivi u vodi (hidrosolubilni): B kompleks, C vitamin, bioflavonoidi i rastvorljivi u mastima (liposolubilni): vitamini A, D, E i K, koji se izražavaju u i.j. ili IU (internacionalnim jedinicama). Izuzetak je beta-karotin, provitamin vitamina A, koji je rastvorljiv u vodi, a izražava se u i.j.

Minerali su veoma važni za psihološke procese, jačanje koštane strukture, za očuvanje srca, mozga, mišiča i nervnog sistema i učestvuju u stvaranju elemenata krvi. U organizmu i hrani minerali postoje u organskom i neorganskom obliku. Deluju u stalnoj međusobnoj saradnji sa vitaminima. Na primer, niacin se apsorbuje samo u kombinaciji sa fosforom, vitamin C pomaže apsorpciju gvožđa, vitamin D kalcijuma, vanadijum pomaže delovanje vitamina B-12, cink pomaže da se vitamin A oslobodi iz jetre. Neki minerali su čak deo vitamina: B-1 sadrži sumpor, a B-12 kobalt i fosfor.

Multivitaminski i multimineralni preparati se preporučuju za svakodnevnu upotrebu radi preventivnog delovanja protiv mnogih bolesti i poremečaja u organizmu. Ipak, oni ne mogu biti zamena za pravilnu ishranu, već samo dodatak koji poboljšava kvalitet ishrane. Izbor preparata i doziranje zavisi od trenutnog stanja organizma, načina ishrane, fizičkih napora, starosti, izlaganja stresu i sl.

Pakovanje: 60 tableta

Upotreba: 1 tableta dnevno uz obrok.

Podaci o nutritivnoj vrednosti
Broj doza po pakovanju: 60
Sastav (1 tableta):
Vitamin A (as Beta-Carotene) 10000 IU
Vitamin C (as Ascorbic Acid)250 mg
Vitamin D-3 (as cholecalciferol)400 IU
Vitamin E (as D-Alpha Tocopherol succinate)50 IU
Thiamin100 mg
Riboflavin100 mg
Niacin (as Niacinamide)100 mg
Vitamin B-6 (as Pyridoxine HCl)100 mg
Folic Acid400 mcg
Vitamin B-12 (as Cyanocobalamin)100 mcg
Biotin100 mcg
Pantothenic Acid (as Calcium Ppantothenate)100 mg
Calcium (carbonate/ chelate)50 mg
Iron (chelate)18 mg
Iodine (from Kelp)150 mcg
Magnesium (as Magnesium Oxide/ chelate)25 mg
Zinc (as Zinc oxide)15 mg
Selenium (amino acid chelate)20 mcg
Copper (chelate)500 mcg
Manganese (as Manganese sulfate)6 mg
Chromium (as Chromium chloride)250 mcg
Potassium10 mg
Choline Bitartrate100 mg
Inositol (powder)100 mg
PABA100 mg
Citrus Bioflavonoids50 mg
Betaine HCl30 mg
Trace Minerals Complex1 mg
Save this product for later