Izaberite stranicu

Prodavnica

Psilijum ljuspice 50 g (organske)

00367

Psilijum ljuspice 50 g (organske) 00367

Psilijum je ljuska semena biljke iz roda Plantago. Sadrži dijetlana vlakna koja poboljšavaju probavu i daju osećaj sitosti tako da su odličan izbor za zdraviji način ishrane. Psilijum se koristi i kao brašno za pripremu razlučitih vrsta hlebova, peciva, kolača i ostalih testa pri čemu je posebno pogodan za proizvode bez glutena.
Psilium je jedan od najbogatijih izvora rastvorljivih biljnih vlakana. Bogat takođe sluzavim materijama koje ,,podmazuju” sluzokožu creva, i iridoidima, supstancama koje deluju smirujuće na zidove creva.

Zdravstvene dobrobiti: pomaže u otklanjanju hroničnog zatvora, pokreće ,,lenja creva”, doprinosi smirivanju nebakterijskog proliva, ublažujuće deluje u slučajevima iritabilnog kolitisa, ulceroznog kolitisa i sl., doprinosi sniženju povišenog holesterola povezanog sa hroničnim zatvorom, daje osećaj sitosti.

Jednu supenu kašiku ljuspica (5 gr) rastvoriti u 2 dl vode, soka ili čaja. Pustiti da odstoji nekoliko minut ai popiti. Nakon ispijanja pripremljenog napitka preporučuje se unos dodatne čaše vode i pojačani unos tečnosti )vode) tokom dana, tako će delovanje psilijuma biti efikasnije.
Preporučeni dnevni unos 1-2 šolje napitka dnevno (2-4 dcl).

Uvoznik: Beyond, Niš.

Zemlja porekla: Indija

400 RSD In stock
Proizvođač:Beyond
Telefon: 025/461-108, 062/156-5883:za pitanja i porudžbine
Tip proizvoda:ljuspice