Prodavnica

Reishi Ganoderma Lucidum 100 g prah

šifra proizvoda 00243
1.200,00 RSD
Na lageru
1
Detalji o proizvodu

Reishi gljive se koriste od davnina u Kini i poznate su kao "Lek kraljeva", jer su u davna vremena bile dostupne samo kraljevima. Reishi gljive se koriste za regulaciju holesterola i triglicerida u krvi, za regulaciju krvnog pritiska, za jačanje imuniteta, a posebno su postale poznate pošto je dokazano njihovo zaštitno dejsto protiv nastanka ćelija raka. Danas se reishi preporučuju kako preventivno protiv malignih mutacija, tako i tokom hemoterapije za lakši oporavak organizma. Zbog svojih imunostimulativnih svojstava reishi gljive se koriste i kod raznih bakterijskih i virusnih infekcija, tj. kao prirodni antibiotik.

Neki naučnici visoku delotvornost reishi gljiva povezuju sa viskom koncentracijom organskog germanijuma, koji je neophodan za iskorištavanje kiseonika u svakoj ćeliji ljudskog organizma.

Reishi gljive se koriste kao pomoćno lekovito sredstvo za vreme hemoterapije i radioterapije za smanjenje neželjenih dejstava kao što su zamor, gubitak apetita i sklonost ka infekcijama. Pošto hemoterapija ima brojna neželjena dejstva na zdrava tkiva u organizmu, reishi se primenjuje za smanjenje ovih neželjenih dejstava i lakše podnošenje hemoterapije. Reishi gljive se koriste za poboljšanje kvaliteta života pacijenata, čak i u završnim fazama bolesti.

Reishi gljive se primenjuju kod ciroze jetre, hepatitisa i raznih drugih oboljenja jetre, za stimulaciju regeneracije hepacita- ćelija jetre.

Način pripreme: Lisitće reishi gljive potopiti u vodu ( 5g na 5-6 dl vode ) i ostaviti je preko noći. Kuvati je na slaboj vatri 60 min., nakon čega se može konzumirati. Ovako dobijen čaj se može zasladiti medom, a preporučljivo je dodati limun ili vitamin C radi bolje apsorpcije aktivnih sastojaka. Preventivno se koristi 5g reishi gljive dnevno, a kod već postojećih oboljenja 15g i više. Ne može se predozirati. Ista količina reishi gljive može se kuvati dva puta, jer i drugi put oslobađa lekovite sastojke.

Savet: Napitak pripremiti za najviše 3 dana, obavezno je držanje u frižideru a preporučuje se da se napitak zagreje pre kozumiranja. Preporučuje se konzumiranje pre jela osim za osobe sa stomačnim problemima koje bi trebalo da napitak koriste posle jela.Napitak začiniti medom i isceđenim limunovim sokom za bolji ukus napitka, nikako rafinisanim šećerom.

Sačuvaj ovaj proizvod za kasnije