Prodavnica

Haya Vitex - Konopljika (za menstrualne poremećaje, PMS, menopauzu...) 500 mg (100 kapsula)

šifra proizvoda 00315
2.400,00 RSD
Na lageru
1
Detalji o proizvodu

KONOPLJIKA (Vitex agnus castus) se naziva i divlji biber ili drvo čednosti, jer su je koristili monasi za smanjenje seksualnog nagona, zbog uticaja na hormonski status. Primenjuje se preko 2500 godina za regulaciju menstrualnih poremećaja, a naučna istraživanja potvrđuju ovakvo dejstvo.

Plod konopljike se koristio prvenstveno za regulaciju menstruacije i za smanjenje libida kod žena i muškaraca, a još ga je Hipokrat opisao u 4. veku pre Hrista. Ekstrakt ploda konopljike je odobren za regulaciju menstrualnog ciklusa, PMS-a i bolova u dojkama od strane nemačke komisije E.

Osim kod PMS-a, konopljika se koristi i kod simptoma u menopauzi, često se koristi u kombinaciji sa žalfijom za valunge - napade vrućine koji se javljaju u menopauzi. Primenjuje se kod neplodnosti izazvane poremećajima u lutealnoj fazi (skraćenje post-ovulatornog dela menstrualnog ciklusa), u tom slučaju počinje da daje rezultate posle tri meseca upotrebe.

Konopljika pomaže organizmu u uspostavljanju ravnoteže između estrogena i progesterona time što stimuliše proizvodnju progesterona. Ako se uzima kontinuirano tokom nekoliko meseci, pomaže u uspostavljanju hormonalne ravnoteže i smanjenju simptoma PMS-a.

Upotreba: 1 kapsula 2-3 puta dnevno uz obrok

Sadržaj: Vitex agnus castus Extract 10:1 (Fruit) 500 mg/cps

Ostali sastojci: želatin, magnezijum stearat.

Upozorenje o alergenima: proizvedeno na opremi koja proizvodi proizvode koji sadrže: mleko, jaja pšenicu, soju.

Pakovanje: 100 kapsula

Proizvodjač: Haya Labs

Sačuvaj ovaj proizvod za kasnije