Izaberite stranicu

Za šta se upotrebljava artičoka?

Artičoka se koristi kod poremećaja varenja, nadutosti, zastoja žuči, povećanog nivoa masti u krvi, kao blag diuretik, a utiče i na smanjenje količine uree u krvi. Koristi se i kod oboljenja jetre, stimuliše stvaranje i lučenje žuči, pa se koristi preventivno protiv žučnih kamenaca. Pošto dovodi do pojačanog stvaranja žuči, reguliše varenje i smanjuje osećaj nadutosti, mučnine u stomaku. Primenjuje se kod ateroskleroze, jer dovodi do smanjenja nivoa holesterola i triglicerida u krvi.

Kako deluje artičoka?

Artičoka deluje na poremećaje varenja, smanjuje mučninu, nadutost i stomačne bolove. Poboljšanje nastaje posle primene u trajanju od 2 do 8 nedelja. Artičoka utiče na smanjenje ukupnog holesterola i LDL holesterola (“loš holesterol”), kao i na odnos LDL:HDL (“loš” holesterol : ”dobar” holesterol) tokom primene od 6 do 12 nedelja.

articoka

Šta kažu naučna istraživanja?

Artičoka pokreće oslobađanje žuči iz žučne kesice i na taj način reguliše varenje, smanjuje pojave nadutosti, bola. Neke komponente artičoke bi mogle uticati na smanjenje sinteze holesterola. Prema nekim istraživanjima artičoka bi mogla imati i zaštitno dejstvo na ćelije jetre.

Kako se uzima artičoka?

Kod poremećaja u varenju 320-640mg ekstrakta lista artičoke 3 puta dnevno. Kod povećanog nivoa masti u krvi koriste se oko 1800mg dnevno podeljeno u nekoliko doza.

U kojim slučajevima se ne sme koristiti artičoka?

Ne preporučuje se dojiljama, osobama sa oštećenjima jetre i bubrega. Artičoka stimuliše protok žuči, pa može dovesti do pokretanja postojećeg kamena u žuči. Stoga, artičoku ne treba koristiti kod opstrukcije žučnih puteva, kod postojećeg peska ili kamena u žuči.

Koja neželjena dejstva mogu da se jave pri primeni artičoke?

Artičoka može izazvati alergiju, a povećan rizik je kod osoba koje su alergične na biljke iz familije glavočika (kamilica, neven, ehinacea).

Sa kojim lekovima istovremeno ne treba primenjivati artičoku?

Nisu poznate interakcije sa lekovima.

Preparati za snižavanje holesterola u krvi

Herbateria - Herbateria gel (za umirenje kože posle sunčanja, uboda insekata...) 50 ml

šifra proizvoda 00313
410,00 RSD
Na lageru
1
Detalji o proizvodu

Prirodno rešenje za probleme upaljene, iritirane koža i ekceme!

Koristi se protiv crvenila, svraba, iritacija i raznih upalnih stanja kože, posle depilacije i brijanja, kod uboda insekata, plikova, ogrebotina, prirodna zamena za antibiotske kreme i masti, nema vremenskih ograničenja u primeni. Ulje kamilice smanjuje lokalnu upalu kože, ulje kantariona deluje protivupalno, etarsko ulje čajevca deluje antiseptično i smiruje svrab i iritacije kože, a etarsko ulje lavande smiruje kožu i stimuliše regeneraciju.

Sastav: Aqua, Matricaria Recutita Oil (ulje kamilice), Hypericum Perforatum Oil (ulje kantariona), Glycerine, Glycelyl Monostearate, Isopropyl Myristate, Xanthan Gum, Lavandula Angustifolioa Essential Oil (etarsko ulje lavande), Melaleuca Alternifolia Essential Oil (etarsko ulje čajevca), Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid.

Upotreba: Naneti 2-3 puta dnevno na upaljenu, iritiranu kožu.

Pakovanje: 50 ml

Sačuvaj ovaj proizvod za kasnije