Pitanje

Moja mama (66 godina) je srčani bolesnik. Prije 4 godine imala je infarkt i tada su joj ugradjena 2 stenta. Od ljekova pije Leskol, Cardiopirin, Concor i Cozaar. Zbog (pre)velike težine ima sve veće probleme sa zglobovima, a posebno koljenima i kukovima. Na zadnjem pregledu dr je zatrazio OBAVEZNO smanjenje težine ali bez neke nagle dijete. Da li ona smije uzimati Herbafast?

Odgovor

Kod smanjenja telesne težine važno je truditi se usvojiti zdravije navike u ishrani i uopšte u stilu života, a suplementi mogu biti pomoćno sredstvo koje će olakšati mršavljenje. Važno je ne preskakati doručak i ne jesti uveče posle 18-19 sati. Savetuje se uzimati 3-5 manjih obroka, doručak, ručak, večera i dve užine. Na ovaj način se organizam stimuliše da često pokreće proces varenja i ubrzava metabolizam. Takodje, potrebno je unositi dovoljno tečnosti. Neka proba da jede namirnice sa smanjenim sadržajem mast i kalorija (mleko sa manje masti, jela sa manje ulja i masti), neka smanji unos soli… Pošto vaša mama pije Lescol, verovatno već ima dijetu za smanjenje holesterola. Najbolje bi bilo da zatraži savet nutricioniste koji će preporučiti plan ishrane u skladu sa potrebama organizma, fizičkom aktivnošću, uhranjenošću… Herbafast je pomoćno sredstvo, pomaze eliminaciju tecnoti i toksina i smanjuje holesterol. Generalno može da koristi Herbafast, ali pre upotrebe neka se ipak posavetuje sa lekarom koji vodi njeno lečenje, i treba da bude upoznat sa lekovima i suplementima koje pacijent koristi.

A šta ti misliš o ovom? Imaš li već iskustva sa tim?

Ne moraš biti član facebook-a, da bi mogla/mogao napisati svoje mišljenje. Možeš postovati i anonimno, samo u polja ispod komentara unesi svoje ime ili neko ime (name) i e-mail adresu.