Izaberite stranicu

INTERESUJE ME: FLOSIN kapsule,lek za prostatu. Interesuje me koliko je uspešan u lečenju problema prostate, kako se koristi? Uopšte koliko je kao lek efikasan u lečenju prostate?

Odgovor

Flosin (tamsulosin) je pokazao odgovor kod 69-80% pacijenata koji su koristili ovaj lek, u poređenju sa placebo grupom, prema studiji jedne evropske istraživačke grupe. Lek poboljšava protok urina i smanjuje otok prostate. Kod pacijenata kod kojih su simptomi bili jako izraženi smanjeni su na umereno ili blago izražene. Tokom trogodišnjeg praćenja pacijenata 27% je ispoljilo neko neželjeno dejstvo, a najčešće su se javljali vrtoglavica i nepravilna ejakulacija. Dugotrajna upotreba ovog leka nije dovela do klinički značajnih promena krvnog pritiska i pulsa (lekovi iz ove grupe- antagonisti alfa-adrenergičkih receptora- mogu dovesti do pada krvnog pritiska i povećanja pulsa).

 

A šta ti misliš o ovom? Imaš li već iskustva sa tim?

Ne moraš biti član facebook-a, da bi mogla/mogao napisati svoje mišljenje. Možeš postovati i anonimno, samo u polja ispod komentara unesi svoje ime ili neko ime (name) i e-mail adresu.