Izaberite stranicu

Za šta se upotrebljava (nana, menta)?

Nana ili menta (lat. Mentha piperita) se tradicionalno koristi za lečenje digestivnih tegoba, bola u želucu, grčeva, zastoja u varenju, nadutosti. Etarsko ulje nane deluje opuštajuće na želudac i creva, pa smanjuje grčeve, mučninu, eliminiše napinjanje, bolove, pojavu viška vazduha – aerofagiju, reguliše varenje. Još bolji efekti postižu se kombinacijom sa kimom, komoračem, kamilicom, anisom, cimetom. Posredno utiče i na normalizovanje funkcije jetre i žuči. Koristi se za smanjenje bolnih grčeva kod osrednjih kolika žučne kese. Nana je lek izbora za prenadraženo debelo crevo, iritabilne tegobe koje nastaju usled psihičkih tegoba. Uspešno se primenjuje kod nervoza, neuroza i nesanice. Deluje smirujuće, okrepljujuće i vraća snagu. Nana utiče na regulaciju ubrzanog srčanog rada, opušta bronhije i olakšava tegobe kod astme. Zajedno sa matičnjakom koristi se kod mučnine kod trudnica. Nana se primenjuje i protiv neprijatnog zadaha i kod bolesti desni i zuba u vidu rastvora za ispiranje usta.

Često ulazi u sastav čajnih mešavina za stomačne tegobe ili kao korigens da popravi ukus neke čajne mešavine. Mentol, jedna od komponenti etarskog ulja nane, lokalno primenjen smanjuje bol, hladi, dovodi do utrnuća, pa se koristi kod različitih reumatskih tegoba, neuralgija.

menta

Kako deluje nana (menta)?

Nana je čuvena po svom spazmolitičkom dejstvu, tj. po sposobnosti da opušta glatke mišiće. Nana deluje na regulaciju varenja, stimuliše lučenje žuči, sekreciju želudačnih sokova, smanjuje stomačnu napetost. Etarsko ulje deluje antimikrobno (za suzbijanje infekcija), antivirotski, antifungicidno, spazmolitički na sistem za varenje i rashlađujuće, pa se koristi spolja za smanjenje bolova. Takođe, ulje se primenjuje i za inhalacije. Istraživanjima je potvrđeno antibakterijsko i antivirusno dejstvo etarskog ulja mente, a mentol deluje i protiv nekih vrsta gljivica.

Šta kažu naučna istraživanja?

Komisija E je odobrila upotrebu nane za grčevite bolove u digestivnom traktu. Istraživanjima je potvrđeno da nana utiče na smanjenje jakih kontrakcija – grčeva i da izjednačava jačinu crevnih pokreta, tj. reguliše peristaltiku. Za mentol, jednu od komponenti etarskog ulja, potvrđeno je da smanjuje osetljivost receptora za bol. Mentol se stoga široko koristi u antireumatskim mastima, kremama i gelovima.

Kako se uzima nana (menta)?

Primenjuje se u obliku čaja, kapi, kapsula. Najčešće se koristi čaj za smirenje stomačnih tegoba po potrebi. Dnevna doza je 3-6g lista i 5-15g tinkture. Etarsko ulje se primenjuje prosečno 6-12 kapi za internu upotrebu ili 3-4 kapi prilikom inhalacije.

U kojim slučajevima se ne sme koristiti nana (menta)?

Kod dece mlađe od 5 godina za stomačne tegobe bolje je koristiti čaj kamilice ili komorača. Upotreba etarskog ulja mente se ne preporučuje trudnicama do 4. meseca trudnoće.

Koja neželjena dejstva mogu da se jave pri primeni nane (mente)?

Pri primeni etarskog ulja, ako se upotrebe prevelike količine, može da dođe do ispoljavanja neželjenih dejstava kao što su: žgaravica, mučnina, povraćanje, alergijske reakcije. Prilikom korišćenja etarskog ulja na koži kod osetljivih osoba može doći do pojave kontaktnog dermatitisa.

Biocom Para Cleanse 60 kapsula

šifra proizvoda 0006
3.190,00 RSD
Na lageru
1
Detalji o proizvodu

Učlanjenjem u Biocom multilevel sistem možete ostvariti popust do 20% na proizvode. Kontaktirajte nas da se učlanite, učlanjenje je besplatno! 025-461-108, 062-156-5883, herbateria@gmail.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Para Cleanse je preparat namenjen za eliminaciju parazita iz organizma i detoksikaciju organizma.

U našem organizmu se može naći više vrsta parazita, a da toga ni ne budemo svesni. Neadekvatno prečšćena voda koju pijemo, unos nekontrolisanog životinjskog mesa, ne održavanje higijene, blizina kućnih ljubimaca su sve potencijalni izvori parazita. Ovi paraziti se u organizmu mogu razmnožiti bilo gde, i na taj način predstavljati veliku opasnost po zdravlje. Upijaju i svaruju sve hranljive materije i tako i energiju, za kojom imamo potrebu, i pritom ostatke hranljivih materija talože u crevima i tako dodatno opterećuju organizam.

U sastavu preparata su je sadržana široka paleta lekovitog bilja koje su u narodnoj medicini od davnina poznate, a do današnjih dana su dobile i naučnu potvrdu. Para Cleanse detaljno prečišćava creva, i ceo organizam od različitih patogena, parazita, čime pomaže peristaltiku creva. Takođe, odličan je u lečenju čira na želucu i crevima .

Preporučuje se uzimanje preparata isključivo u kombinaciji sa Natu-Lax ili Colon Cleanse – pogledati kod opisa preparata. Ima dejstvo i kao blag laksativ.

Sastav: Cink, brusnica, beli luk, jabučni pektin, kora crnog oraha, sok od šargarepe, papaja, Pau D’Arco, kora belog oraha, karanfilić, pelen, obična Mahonija, list borovnice, Rhodiola rosea, Ehinacea (Echinacea), Ranilist (Stachys officinalis), Bukvica (Betonica officialis), sivi orah, koren oregonske loze.

Preporučena doza: 3×1-3 kapsule tokom 10 dana, potom posle 10 dana pauze ponovo 10 dana uzimanja kapsula.

Sačuvaj ovaj proizvod za kasnije