Pitanje

 

MOJA DIJAGNOZA JE: Imam bolove u stomaku, obicno ujutru najvise,krcenje creva, posle svakog obroka sledi praznjenje i stolica mi je uglavnom retka. Radila sam ultrazvuk stomaka, analizu krvi i mokrace, koprokulturu i svi rezultati su bili u redu

TEGOBE TRAJU: 2 godnine

DOSADASNJIM LECENJEM SAM USPEO DA: nista mi nije pomoglo

LEKOVI KOJE KORISTIM SU: trenutno ne koristim nikakve lekove

INTERESUJE ME: DA LI MI PROPORUCUJETE DA KORISTIM CAJ OD MATICNJAKA JER SAM CULA DA JE DOBAR ZA STOMAK?

Odgovor

Pošto tegobe traju već 2 godine, najbolje bi bilo da odete kod nekog dobrog gastroenterologa na pregled. Pre svega treba znati šta je u pitanju, pošto toliko traje.

Da li ste probali uzimati probiotike ili jogurte sa probioticima? Postoje kapi Iberogast, sada mogu da se nadju i kod nas u apotekama, a u Nemačkoj je to tradicionalni biljni lek, prisutan na tržištu preko 30 godina. Iberogast je tinktura lekovitog bilja koja povoljno utiče na sluznice želuca i creva, poboljšava varenje, smanjuje grčeve…

Mislim da bi vredelo da probate sa ovim biljnim kapima. Postoje i kapi od Instituta Josif Pančić za želudac, sa tinkturom nane, kamilice i matičnjaka. Ili uzmite neku čajnu mešavinu za digestivni trakt od Josifa Pančića i dr.

A šta ti misliš o ovom? Imaš li već iskustva sa tim?

Ne moraš biti član facebook-a, da bi mogla/mogao napisati svoje mišljenje. Možeš postovati i anonimno, samo u polja ispod komentara unesi svoje ime ili neko ime (name) i e-mail adresu.