Arganovo ulje je trenutno najpopulanije anti-age ulje, koje se koristi za negu kože, protiv nastanka bora, kao i kod raznih kožnih oboljenja. Izuzetno je bogato vitaminom E i zato je nadaleko poznato po sposobnosti podmlađivanja kože.

Bogato vitaminom E za suvu, zrelu, naboranu kožu

Arganovo ulje je bogato oleinskom i linolnom kiselinom, karotenima, vitaminom E. Jedno je od najstabilnijih ulja. Zbog visokog sadržaja vitamina E, posebno je pogodno za tretiranje suve, zrele, borama sklone kože. Ulje argana umiruje, regeneriše i deluje protivupalno, pa je od pomoći u tretiranju seboreje, dermatitisa, psorijaze. Pokazuje i antialergijski učinak. Tradicionalno se koristi za negu kože novorođenčadi, u masažama za podsticanje mršavljenja i učvršćivanje tkiva, kod reumatoidnog artritisa, kao i za regeneraciju oštećene kože: pomaže kod ožiljaka od opekotina, varičela, a deluje i na strije.

Za prevenciju strija

Ulje argana (Argania spinosa) suzbija preterano lučenje sebuma kod kože sklone aknama i bubuljicama. Suvu kožu dubinski hidrira, a kod zdrave kože doprinosi ujednačavanju tena, poboljšanju mišićnog tonusa i elastičnosti kože. Pogodno je i za osetljivu kožu. Koristi se u prevenciji strija. Koža ga lepo upija, ne ostavlja masne tragove, nanosi se na vlažnu kožu.
Jedno je od najznačajnijih ulja za podmlađivanje kože. Podstiče regeneraciju hidrolipidnog sloja kože jer uspostavlja ravnotežu lipida i vode, štiti vezivno tkivo i na taj način sprečava sušenje kože i gubitak elastičnosti što znači sprečavanje nastanka bora. Učinak protiv nastajanja bora se povećava zbog prisustva velike količine vitamina E (tokoferola). Korišćenjem prirodnog ulja argana željeni rezultati traju duže jer sami sastojci odgovaraju i vrlo su slični (ili isti) sastojcima koji se nalaze u hidrolipidnom sloju kože. Na taj način koži pružamo podršku da se i sama regeneriše.

Kao dopuna terapiji raznih kožnih oboljenja

Pomaže u lečenju raznih kožnih bolesti poput ekcema, dermatitisa, „guščije kože“, psorijaze. Za tretiranje ovakvih kožnih oboljenja i postizanje što boljeg učinka savetujemo svakodnevni unos arganovog ulja u preporučenoj dozi (16 grama ili dve velike kašike), pored nanošenja istog na obelela mesta kože u vidu blage masaže.
Arganovo ulje ne sadrži nikl, boje i mirise, pa je pogodan i za korisnike koji su skloni alergijama od mnogih kozmetičkih proizvoda.
Visoki sadržaj vitamina E u njemu (dva puta više nego u maslinovom ulju) regeneriše kožu zahvaćenu ožiljcima ili opekotinama. Može se koristiti i kao pakovanje za sjaj kose, suzbijanje peruti ili kao pakovanje za krte i lomljive nokte.