Pitanje

Kako da smršam 3-4 kg? Znam da je nepravilno to što najviše jedem predveče kad dođem s posla, ali ipak verujem da bi neki prirodni lek mogao da pomogne i u mom slučaju.

Odgovor

Pretpostavljam da preskačete doručak, i na poslu ne jedete ništa ili neko pecivo, brzu hranu… Bilo bi korisno da usvojite naviku, da doručkujete, a jedna voćka ujutro (npr.jabuka) bi pokrenula procese potrošnje energije u organizmu. Doručak je najvažniji obrok i ne treba ga preskakati. Trudite se da ne jedete kasno uveče, jer te kalorije se ne potroše, već se čuvaju kao energetske rezerve (masne naslage). Preporuka je ne jesti bar tri sata pre odlaska na spavanje. Usvajanjem zdravijih navika u ishrani može se uticati na regulaciju telesne težine, a preporuke su 3-5 manjih obroka, bar 2 litre tečnosti dnevno, umerena do intenzivna fizička aktivnost, ne preskakati doručak. Možete piti zeleni čaj za ubrzavanje metabolizma, a ako jedete uveče masnu hranu, možete upotrebiti preparate kitosana ili pektina koji vezuju deo masti koje su unete ishranom i na taj način smanjuju njihovo usvajanje u organizam.Detaljnije o mršavljenju.

A šta ti misliš o ovom? Imaš li već iskustva sa tim?

Ne moraš biti član facebook-a, da bi mogla/mogao napisati svoje mišljenje. Možeš postovati i anonimno, samo u polja ispod komentara unesi svoje ime ili neko ime (name) i e-mail adresu.