Pitanje

GODISTE: 1984

POL: ženski

MOJA DIJAGNOZA JE: blaga nestabilnost, nizak pritisak, umor

TEGOBE TRAJU: 2-3 god

DOSADASNJIM LECENJEM SAM USPEO DA:

LEKOVI KOJE KORISTIM SU: nista

PRIRODNI LEKOVI KOJE KORISTIM SU:

INTERESUJE ME: kupila sam magnezijum 240 forte ( bioelectra) pa me interesuje da li je on dobar za blage nestabilnosti i kod niskog pritiska, i šta još treba da uzimam

Odgovor

Nizak pritisak, nestabilnost, vrtoglavica mogu da se jave kao posledica anemije, tj. nedostatka gvožđa. Ne bi bilo loše da uradite krvnu sliku i proverite gvožđe, hemoglobin i crvena krvna zrnca. Inače, pretpostavka je da je svaka druga žena anemična u većoj ili manjoj meri, zbog gubitka krvi menstruacijom.

Magnezijum je koristan ako postoji pretpostavka da se ne unosi u dovoljnoj meri putem ishrane. Nedostatak magnezijuma može izazvati umor i slabost, pa možete da ga dodate.


Kod niskog krvnog pritiska efikasan je sibirski žen-šen, kod nas na tržištu postoji u kapsulama Strong nature sibirski žen-šen. Postoje i preparati sa korejskim ili kineskim žen-šenom, ali je on jači od sibirskog žen-šena, a koristi se kod iscrpljenosti, povećanog napora (psihičkog i fizičkog).

A šta ti misliš o ovom? Imaš li već iskustva sa tim?

Ne moraš biti član facebook-a, da bi mogla/mogao napisati svoje mišljenje. Možeš postovati i anonimno, samo u polja ispod komentara unesi svoje ime ili neko ime (name) i e-mail adresu.