itanje

Zavisna sam od Bensedina, jer ga koristim već dugi niz godina. Da li postoji neki prirodni način odvikavanja,bez lekova i bez apstinencijalne krize?

Odgovor

Kod razvoja zavisnosti od benzodiazepina, prvo treba početi sa smanjenjem doze koju koristite. Treba biti uporan i istrajan, jer ne treba očekivati da će organizam moći preko noći da se navikne na život bez leka. Probajte da smanjujete dozu po malo (ako ste pili lek 3 puta dnevno, pijete dva puta dnevno), pa potom da pređete na slabiji lek (npr. ako koristite Bensedin od 6mg, pređete na Bensedin od 3mg ili pola tablete umesto cele). Uveče ako ne možete da zaspite umesto Bensedina možete uzeti kapi valerijane (ali će vam se one činiti preslabe u odnosu na Bensedin), a postoje i kombinovani preparati za nesanicu (valerijana, hmelj, melatonin- prirodna komponenta koju organizam luči da bi nastupio san).

 

A šta ti misliš o ovom? Imaš li već iskustva sa tim?

Ne moraš biti član facebook-a, da bi mogla/mogao napisati svoje mišljenje. Možeš postovati i anonimno, samo u polja ispod komentara unesi svoje ime ili neko ime (name) i e-mail adresu.