Pitanje

Koji prirodni lek je najefikasniji za poboljšanje raspoloženja i sprečavanje depresije?

Odgovor

Najefikasniji prirodni lek za pobolj[fusion_builder_container hundred_percent=“yes“ overflow=“visible“][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=“1_1″ background_position=“left top“ background_color=““ border_size=““ border_color=““ border_style=“solid“ spacing=“yes“ background_image=““ background_repeat=“no-repeat“ padding=““ margin_top=“0px“ margin_bottom=“0px“ class=““ id=““ animation_type=““ animation_speed=“0.3″ animation_direction=“left“ hide_on_mobile=“no“ center_content=“no“ min_height=“none“][anje raspoloženja i depresivna stanja je kantarion. Primenjuje se u obliku: čaja, kapi, kapsula, tableta… Najčešće je standardizovan na hipericin ili hiperforin (aktivne komponente iz kantariona čija koncentracija je određena).

Kantarion ne treba primenjivati istovremeno sa antidepresivima, jer ima isti mehanizam dejstva tj. povećava nivo serotonina (neurotransmiter koji je povezan sa dobrim raspoloženjem) u mozgu. Ako se kantarion uzima istovremeno sa antidepresivima može dovesti do prekomernog povećanja serotonina, a to predstavlja rizik za razvoj serotoninskog sindroma. Kantarion ubrzava metabolisanje i izlučivanje nekih drugih lekova (kontraceptivi, statini, neki antidepresivi…), pa treba biti oprezan pri istovremenoj primeni drugih lekova.

A šta ti misliš o ovom? Imaš li već iskustva sa tim?

Ne moraš biti član facebook-a, da bi mogla/mogao napisati svoje mišljenje. Možeš postovati i anonimno, samo u polja ispod komentara unesi svoje ime ili neko ime (name) i e-mail adresu.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]