Jetra je jedan od vitalnih organa neophodnih za pravilno funkcionisanje organizma. Jetra je zadužena za metabolisanje masti, za detoksikaciju organizma, svaka supstanca strana telu mora ići u jetru da kontrolu, zato se kaže da je jetra glavna laboratorija organizma. Nažalost, često pod dejstvom virusa hepatitisa, alkohola, lekova, raznih toksičnih materija… dolazi do razvoja oboljenja jetre, među kojima su najčešća oboljenja hepatitis i ciroza jetre.

Na sreću, jetra je organ koji ima neverovatnu sposobnost regeneracije. Jetrene ćelije- hepatociti su u stanju da se regenerišu i kada im je funkcija sasvim oslabljena.

U cilju regeneracije hepatocita najčešće se koriste silimarin, koren maslačka, vitamini B grupe, esencijalni fosfolipidi, surutka, glutation…Silimarin je poreklom iz biljke šareni čkalj, koja je poznata po svom blagotvornom dejstvu na jetru. Esencijalni fosfolipidi se koriste zbog stabilizacije ćelijskih membrana hepatocita. Surutka je nezamenljiv izvor aminokiselina, koje se koriste u detoksikaciji jetre. Glutation je jedan od najjačih antioksidanasa koji se koriste u jetri i inače joj je neophodan za pravilno funkcionisanje.

Jedan od efiksanih načina da se organizmu obezbede svi nutrijenti potrebni za regeneraciju jetre je preparat: