Pitanje

Imam nizak pritisak,slabu cirkulaciju -kičme,vratne kičme, ruku, nogu,glave,očiju, i uz to nervozu. Koristim Xanax 1mg dnevno za smanjenje nervoze. Koji biljni proizvodi bi mi mogli pomoći?

Odgovor

Nizak krvni pritisak možete povećati povećanim unosom soli i tečnosti, upotrebom stimulanasa kao što je žen-šen. Možete pogledati i opšte preporuke o niskom krvnom pritisku. Od čajeva za poboljšanje cirkulacije možete koristiti posebno ili u mešavini čaj od hajdučke trave, đumbira, ruzmarin. Ekstrakt ginka poboljšava cirkulaciju, ali se mora koristiti neko vreme, i ne vredi uzimati čaj nego baš suvi ekstrakt lista ginka (kapsule, tinktura). Postoje i kreme za poboljšanje prokrvljenosti i cirkualcije na bazi ekstrakta papričice, koje se utrljavaju u slabo prokrvljene delove tela.Jedan od nuz efekata pri upotrebi Xanaxa je i snižen krvni pritisak, pa ako nemate snižen krvni pritisak od ranije to može biti posledica leka. A i inače probajte da postepeno smanjite doze leka, jer se upotrebom dužom od nekoliko nedelja stvara tolerancija.


A šta ti misliš o ovom? Imaš li već iskustva sa tim?

Ne moraš biti član facebook-a, da bi mogla/mogao napisati svoje mišljenje. Možeš postovati i anonimno, samo u polja ispod komentara unesi svoje ime ili neko ime (name) i e-mail adresu.